Tech

Mossál fogat tapasztalati pontokért!

Játszanál-e egy olyan játékot, mint a SIMS - annyi különbséggel, hogy nemcsak az irányító, de a főszereplő is Te vagy?

Épeszű ember abban nem kételkedik, hogy ha egyszer a vezeték nélküli érzékelők könnyen beágyazhatóvá válnak, életünk minden részletét és pillanatát befolyásolni fogják. Nos, a Green Goose egy hasonló mikrokozmoszt épít egyelőre tesztjelleggel.

A csapat nem tesz mást, mint egyedi 915MHz-es rádióval és sebességérzékelőkkel látnak el olyan háztartási tárgyakat, mint egy fogkefe, bögre, kondigép, stb. Amikor ezeket használjuk, azt a központi érzékelő azonnal tudja és fel is jegyzi – tapasztalati pontok formájában.

Amennyiben az ember megadott időben a megadott feladatot végzi, úgy – mint egy rendes szerepjátékban – tapasztalati pontokat kap, melyekkel idővel szintet tud lépni. S míg a varázslás-pontjait ezzel a szintlépéssel biztos nem tudja megemelni, hogy legközelebb már csak telekinetikusan hajtsa az elliptikus trénert, az reálisnak tűnik, hogy egy közösségben valódi verseny alakulhat ki, hogy ki szerzi a legtöbb pontot, ki lép először szintet.

Ráadásul egy-egy ilyen érzékelő már most csupán 4 dollár (~1000 forint) és a technológia fejlődésével ez már csak a képen látottnál kisebb és olcsóbb lesz.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik