Tech

Február 24-én debütál a Xoom

Az Android 3.0-t futtató Motorola tabletet az iPad első valódi konkurenseként várják.

Kétmagos processzor, nvidia grafikai kártya, HD minőségű kamera, gigabyte-nyi RAM és ráadásul olyan 3G kapcsolódási lehetőség, amelyet szoftveresen lehet majd 4G-re fejleszteni, amikor eljön annak az ideje. A technikai háttér sem semmi, de ezt még megfejeli egy Android Honeycomb operációs rendszer és tényleg kész az iPad-gyilkos – persze az iPad2-ről még mindig túlságosan keveset tudunk.

A csodának azonban megvan az ára is – szó szerint. Míg egy alap-iPad (legkisebb memória, legkisebb minden) egy netbook áráért összeszedhető – immáron Magyarországon is -, addig a Xoom a laptopok árfekvésében indul a maga 800 dolláros (cirka 160 ezer forintos) árával.

S míg az igazán keményvonalas rajongókat valószínűleg ez az ár nem fogja eltántorítani, az átlag felhasználó megvárja az iPad2-t (amely valószínűleg hasonló technikai felszereltséggel, csak olcsóbban érkezik).

Ezek fényében az Apple 1984-es reklámját nyíltan koppintó Xoom egyperces szép, de semmiképp nem fogja megváltoztatni a világot, szemben a reklámban ígértekkel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Xoom hivatalos oldal – angolul (Motorola)
Február 24-én jön a Moto Xoom? – angolul (CrunchGear)
1984 vs 2011 – angolul (Gizmodo)
A Motorola Xoom reklámja az Apple előtt tiszteleg – angolul (Engadget)
800 dolláros lesz a Xoom – angolul (Engadget)
Álomból rémálom? Xoom – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik