Tech

Kemény üvegek versenye

A kis méretű, de nagy képernyős kütyük piacán egyre fontosabbak a vékony, de strapabíró üveglapok.

Ezek a szó szerint kemény üvegek olyan dizájn megvalósítására adnak lehetőséget, mint az iPhone 4, amely a jelenleg széles körűen használt Gorilla üveglapot használja, amely strukturális stabilitása mellett elég vékony ahhoz, hogy a képernyőt magát elég közel engedje az ember ujjaihoz, s így az érintőképernyő funkcionalitása látványossá váljon.

A japán Asahi 2012-ben azonban az előbbi konkurensét, a Dragintrailt szeretné bevezetni, amely jobb és erősebb szeretne lenni a Gorillánál. Már jelenlegi állapotában is hatszor erősebb, mint a hagyományos üveg, és annyira hajlékony, hogy egy 1 milliméter vastag lapka hatvan kilogramm terhelést kibír törés nélkül. Ráadásul a gyártó szerint összekarcolni, ha akarnánk se tudnánk.

Az üvegipar ilyen fejlődése tette és teszi lehetővé, hogy a hordozható készülékekben (is) egyre nagyobb képernyők jelenjenek meg anélkül, hogy törékenységük miatt azokat csak otthon merjük használni.

Végső soron ez a folyamatos vékonyodás és erősödés oda vezethet, hogy megjelennek a tisztán üvegborítású eszközök – ezt a dizájnt pedig szívesen kézbe vennénk.

AJÁNLOTT LINKEK:

Dragintrail vs Gorilla – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik