Tech

110 millió tweet naponta

A Twitter növekedése folyamatos, ha nem is robbanásszerű, épp ezért területileg is terjeszkedne. Legutóbbi célpontja Dél-Korea volt.
Kapcsolódó cikkek

A Twitter saját bevallása szerint január elsejével 200 millió regisztrált fiókkal rendelkezik, ami valóban jelentős növekedés a szeptemberi 160 millióhoz képest. Ugyanígy nem rossz eredmény a napi 110 millió bejegyzés, ami december elején még “csak” 95 millió volt. Ilyen statisztikák mellett nem csoda, ha a cég a nemzetközi jelenlétét erősítené.

Ennek köszönhető, hogy immáron hét nyelven érhető el a szolgáltatás, a hetedik nyelv a koreai lett.

A dél-koreai bevezetés egy veszélytelen beruházás volt, mivel 2010-ben a koreai tweetek száma 3400%-kal nőtt, vagyis egy stabilan növekvő piac kerül kiszolgálásra.. Ugyanis amellett, hogy az oldalt lefordították, a Twitter két helyi céggel is szövetségre lépett: az LG Uplusszal és a Daummal. Az előbbi az ország harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, amelynél mostantól fél évig ingyen lehet SMS-ben twitterezni; az utóbbi egy portál és keresőoldal, amely nemcsak hogy valós idejű eredményeket mutat a Twitterről, hanem az oda való bejelentkezéssel az ember egyúttal a Twitterre is bejelentkezik.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek a Twitter terjeszkedéséről – angolul (Forbes)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik