Tech

Twitter 2010-ben

Bár még van bő két hét szilveszterig, a Twitter úgy döntött, lezárja az évet és összegez.
Kapcsolódó cikkek

Az első és legmegdöbbentőbb adat, hogy 2010-ben 25 milliárdnál is több tweet hagyta el a világ lakosságának billentyűzetét. Egy átlag 120 karakteres tweettel számolva ez 3000 milliárd (vagy 3 billió, kinek hogy tetszik jobban) leütést jelent. Ami gyors fejszámolás után (365 napos évvel számolva) másodpercenként több mint 95 ezer leütést jelent. Majdhogy nem ezred-másodpercenként született egy új tweet – beszédesek voltunk idén.

De miről is beszéltünk világszerte a legtöbbet?

Elsősorban és leginkább a BP olajfoltja dominálta a bejegyzéseket. Többet beszéltünk róla világszerte, mint a második helyezett foci-világbajnokságról. A harmadik helyezést az Eredet című film szerezte meg; amit a haiti földrengés követett. Az ötödik helyet, igen, a hónapok óta úgy hiányolt vuvuzelák foglalják el.

A lista hatodik helyén – és ezzel a techkategóriában az első – az iPad, a hetedik az Android. Méltán lemaradva a technika idei csodáitól a tiniénekes, Justin Bieber. Kilencedik helyezést ért el – ahhoz képest, hogy év végi film, nem rossz – a Harry Potter és a Halál Ereklyéi. És végül meglovagolva a vuvuzelás focilázat Paul, a polip a tizedik.

Így foglalható tehát össze a 2010-es év a Twitter szerint.

AJÁNLOTT LINKEK:

Visszatekntés – angolul (TwitterBlog)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik