Tech

4 éves az iPhone

Steve Jobs pontosan négy évvel ezelőtt kápráztatott el minket és változtatta meg a világunkat.

A telefon kereskedelmi forgalomba 2007. június 27-én került, azonban fél évvel korábban már mindenki tudott róla, hiszen 2007. január 9-én mutatták be a 2007-es MacWorldön. Ezt a pillanatot azonban 30 hónapnyi kutatás és 150 millió dollárnyi (31.5 milliár forintnyi) befektetés előzött meg.

Az iPhone fogadtatása elképesztő volt, a fél éves várakozás alatt is – amely alatt a működtetéséhez szükséges engedélyeket szerezte be a cég – pontosan lehetett tudni, hogy az első eladott példányokat többszáz fős sorok fogják megelőzni.

A nyár közepi siker annyira megtetszett az Apple-nek, hogy azóta minden év június-júliusában egy továbbfejlesztéssel jelentkezett. Így debütált az iPhone 3G 2008. július 11-én, a 3GS 2009. június 8-án és az iPhone 4-es 2010. június 24-én.

Az okostelefon népszerűsége töretlennek mondható, ami a konkurencia gyors megjelenése ellenére többek között annak is köszönhető, hogy minden egyes újítás után az előző modellek egyre olcsóbbak lettek – így történhetett az meg, hogy 2010 végére már összesen 73,5 millió iPhone-t adtak el világszerte.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek minden iPhone-ról (Wikipédia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik