Tech

Az Apple a világ második legértékesebb cége

Az, hogy a Facebook immáron 50 milliárd dollárba kerül, menő. Az Apple hatszor ennyit ér.
Kapcsolódó cikkek

Hétfőre az Apple-részvények értéke odáig emelkedett, hogy az almás cég átlépte a 300 milliárd dolláros (63 ezer milliárd forintos) értékhatárt. Ez az összeg – csak ha nem láttunk volna még ennyi pénzt egyben – Magyarországot képes lenne (költségvetési hiányostul) elfuttatni négy-öt évig.

Az Apple-részvények népszerűsége egyértelműen a cég 2010-es sikereinek köszönhető, amelyek az iPhone4-hez és az iPadhez köthetőek. Az Apple 3,89 millió Mac gépet, 14,1 millió iPhone-t (minden félét), 9,05 millió iPodot és 4,19 millió iPadet adott el. Tavaly.

A fejlődés tagadhatatlanul gyors – mintegy nyolc hónappal ezelőtt a cég összértéke még csak a 223 milliárd dollárt haladta meg. Plasztikusan megfogalmazva az Apple hat-Facebooknyit ér, és ebből egy egész Facebooknyit az utóbbi fél évben szedett magára. Ezzel egyébként a világ második legértékesebb cégévé lépett elő közvetlenül az Exxon Mobil Corporation mögé. Azonban ilyen lendülettel a 376 milliárd dollár értékű olajtársaság lehet hogy hamar helyet cserél az Apple-lel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az Apple 300 milliárdnál is többet ér – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik