Tech

Kétképernyős Android tablet

Amennyire nem tudni, hogy az LT-W jelenleg mire jó, annyi lehetőség van benne.

A Cloud Communicator-ként (vagyis a Google laptopjához hasonlóan elsősorban az online felhővel kommunikáló eszközként) kikiáltott kütyünek ugyanis nincs konkrét fókusza. Nem irodaszer, nem tanulási segédeszköz és nem játék – egyelőre maga a gyártó sem tudja, hogy micsoda.

A világ keletebbik felén világhírű Nippon Electric Company (vagyis a NEC) a világ egyik vezető információs-technológiai cége és a képen is látható kütyüvel nem csak a felhő kapcsán volt úgy, mint egyes termékeivel a Google.

Ugyanis az eszköz célját tekintve a bizonytalanság nem hiba, hanem egy olyan tulajdonság, mellyel teljesen szabad utat kívánnak biztosítani a fejlesztőknek. Magyarul a fejlesztők fantáziájára szeretnék bízni, hogy egy ilyen kétképernyős táblagépet mi mindenre lehet használni.

Azonban a fókusz ilyetén hiánya nem segít, hanem inkább rátesz a technikai specifikáció gyengeségeire – hiszen alapvetően mégiscsak egy egyszerű 2.1-es android gépről van szó WiFi-vel, Bluetooth-szal és választható 3G lehetőséggel. Ezen csak tovább ront, hogy bár érintőképernyős a dolog, fejenként 800×600 pixelt bír el, nem túl fényes és habként a tortán csak ceruzával használható.

Az ötlet önmagában nem rossz, de ez a kivitelezés sajnos nem üti meg a mércét, különösen az idei CES-en nem.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kétképernyős Android Cloud Communicator a NEC-től a CES-en – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik