Tech

Kéttáblás tablet

A Kno egy könyvként nyitható, két 14,1" méretű táblával rendelkező táblagépet ad ki, várhatóan karácsonyra.

Az teljesen biztos, hogy jól néz ki, és ha egy ilyet bárhol előkapnánk, az erős benyomásokat keltene mindenkiben. A kérdés már csak az, hogy a Tegra2 chippel futó, 16 GB-os gép önmagában a masszív képernyőméret miatt megéri-e.

Nemcsak anyagilag – a Kno vezérigazgatója mintegy 1000 dolláros irányárat adott meg -, hanem kihasználhatóság szempontjából is. A felmutatott technológia ugyanis nem, kizárólag a méret indokolja, a cég saját bevallása szerint a “világ legnagyobb tablet pc”-jéről van szó.

Az ár szempontjából némileg ellentmondásos, hogy – ahogy ez a vidóból is kiderül – elsősorban a diákokat, az egyetemistákat céloznák meg. A táblagépről elérhető appStore-ban teljes tankönyvek lennének letölthetőek, melyeket nemcsak könyvként lehetne olvasni, de ugyanúgy bele lehetne rajzolni, jegyzetelni, mint papíralapú társaikba.

Bár tetszetős megoldás, hogy a két képernyő csukott állapotban egymást védi a károsodástól, azonban nem biztos, hogy két iPaddel vagy bármilyen két tablet pc-vel nem oldhatnánk-e meg ugyanezt, és nem járnánk-e jobban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik