Tech

Kattints rá, Nagyi!

Újabb szakmai elismerést kapott az idősek internetes oktatására alakult program.

A Budapesti Művelődési Központ által kidolgozott és a UPC támogatásával 2006-ban indult országos szintű képzés ezúttal a Tempus Közalapítvány Hálózati tanulásért díját nyerte el. Keretei között öt év alatt már több mint 6 ezer 55 év fölötti diákot tanítottak meg a világháló használatára.

Az egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának ötödik évfordulóján a Tempus Közalapítvány az Európai Bizottság támogatásával hozta létre azt a díjat, amellyel a Magyarországon aktívan és eredményesen működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatokat kívánják támogatni, és amelyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.

A tanulók jelképes, ezer forintos díj mellett huszonöt órás, kiscsoportos tanfolyamon ismerkedhetnek meg az új típusú ismeretszerzés és kapcsolattartás lehetőségeivel.

A program eredményességét bizonyítja, hogy az idős netezők már a közösségi médiát is birtokba vették, és Kattintós Nagyik néven saját kluboldalt hoztak létre a Facebookon.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kattintós Nagyik Klubja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik