Tech

Új magyar videóportál

Vidéki, határon túli tudósítók és televíziós műhelyek által készített riportok, kisfilmek érhetők el a tudositok.hu videómegosztón

A vidéki és Kárpát-medencei televíziós szerkesztőségek ingyen szolgáltatnak anyagokat a portálnak, amelyről a filmek ingyenesen vehetők át. Az internetes oldal a magyar tudósítók határok nélküli közösségi videómegosztó portáljaként határozza meg magát; alapításában részt vettek erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai forgatócsoportok képviselői is.

A határon túli magyar újságírók egyetértettek abban, hogy nagy szükség volt az oldal elindulására, mivel az MTV és a Duna Televízió által kiépített határon túli tudósítói hálózat működése az utóbbi években ellehetetlenült.

A honlap hivatalos, pénteki indulásán Auer János, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja elmondta, hogy a készülő médiatörvény kimondottan arról beszél, hogy a közszolgálati hírszolgáltatás feladata és kötelessége többek között a nemzeti összetartozás, az önazonosság elősegítése.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudósítók

Ajánlott videó

Olvasói sztorik