Tech

Akadozott a T-Mobile

Csütörtök délután fél kettőkor számos felhasználó szembesült a problémával az ország teljes területén.
Kapcsolódó cikkek

17:53:
A T-Mobile legfrissebb hivatalos tájékoztatását a vállalat Facebook-oldalán olvashatjuk a leállásról. “Ezúton szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy jelenleg a mobil hangszolgáltatás zavartalanul működik, és nem érintett a hálózati hiba kapcsán az SMS szolgáltatás sem. A fennakadás a 3G adatszolgáltatást érinti. A hiba elhárítása folyamatban van, a kialakulásához vezető okokat vizsgáljuk. A 1430-as ügyfélszolgálati szám elérése a megnövekedett forgalom miatt akadályokba ütközhet“, áll a közleményben.

17:29:
A Technet.hu t-mobile-os forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy valóban a vihar okozott kárt a T-Mobile hálózatában. A nagy széltől nemcsak egy (vagy több) átjátszótorony, hanem a 3G-hálózat egyik elosztóberendezése is meghibásodott. A 3G kikapcsolásával továbbra is lehet használni a telefonokat SMS-ezésre és telefonálásra. Még nem tudni, mikor áll helyre a szolgáltatás.

17:07
A T-Mobile Facebook-oldalára érkező visszajelzések szerint sokaknak a 3G kikapcsolása után sikerül hívást indítania és fogadnia is a telefonján.

16:38

A felhasználók jelentős része túl van a bosszankodáson, és inkább alternatív elérhetőségeit teszi közzé az interneten. Legtöbben viccelődnek, mások viszont a heves szél helyett a napkitöréseket okolják. Többen hálát adnak az égnek a telefoncsörgésstopért – pihenni vagy nyugodtan dolgozni tudnak. Mi ebben kételkedünk, hiszen akkor nem online lógnának.

16:17

Továbbra sincs újdonság, azonban az internetet elárasztotta az ok, csörögjetek ránk. Az elsőre frappáns megjegyzést tavaly egy Vodafone-alkalmazott twittelte a T-Mobile 2009. december 4-i leállása alatt – az állásába került.

16:04

Egyes előfizetők szerint segít, ha a telefonon kikapcsoljuk a 3G-t. Esetleg a mobil újraindításával is lehet próbálkozni.

16:01

Immáron a Facebookon is megerősítést nyert, amiről a twitteresek már egy negyedórája tudnak. Megoldás egyelőre nincs láthatáron.

15:46

A T-Mobile a felhasználók türelmét kéri, amíg a problémát teljes mértékben felderíti. Tájékoztatásuk szerint a hiba elsősorban az adatszolgáltatást érinti, a hangszolgáltatást csak részben.

15:35

A T-Mobile 15-20 percen belülre ígért tájékoztatást.

Elfújta a szél…?

Az országos kiterjedésű gondok csak csütörtökön kora délután kezdődtek – az MTI szerint a szélvihar megrongált egy átjátszótornyot. Az előfizetők az interneten kezdtek panaszkodni, hogy Győrtől, Veszprémen és Esztergomon át, Budapesten, Pécsett és Gyöngyösön keresztül egészen Debrecenig terjed a probléma.

A panaszok között szerepel a hívásindítás teljes hiánya, de a hibaüzenet nélküli vonalszakadás is. A 3G, az SMS és a hangalapú szolgáltatások is érintve vannak, de a (mobil)internet sem működik rendesen.

Hasonló szituációval egyébként majdnem pont egy éve is szembesült a T-Mobile, mikor a megoldás a mobiltelefonok újraindítása lett volna – csak épp a szolgáltatás hiányában nem tudták erről értesíteni a felhasználókat, így egy külön erre az alkalomra létrehozott script hozta helyre a dolgokat.

A Telenor és a Vodafone tartotta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik