Tech

Újraindult a Telenor

Kedden kora délután összeomlott a teljes rendszer: a telefon, a mobilinternet, az ügyfélszolgálat, de még a honlapok is leálltak.

13:12

A Telenor Facebook-oldalán is megerősítette, hogy technikai hibát elhárították és immáron minden visszatért a régibe. A cég is javasolja, hogy akinek valamilyen Telenoros szolgáltatása nem indult el, kapcsolja ki majd be az adott készüléket.

13:05

A Telenor az MTI-vel közölte, hogy hálózata helyreállt. Számos felhasználó szerint a telefon ki- és bekapcsolása immáron segít a kapcsolódási gondok megoldásán.

12:55

Egyre többen állítják, hogy a telefonálással és az SMS-ezéssel sincs már gondjuk. Csak nehogy elkiabáljuk.

12:48

A Budapest Internet Exchange adatai szerint a Telenor kezd kilábalni, elindult némi adatforgalom és a Telenor és a Djuice honlap is visszatért.

12:30

A Facebook-oldalon kívül egyelőre csak a felhasználók beszámolóiból lehet értesülni. A Telenor honlapja nem működik, és bár a székházban kicseng a telefon, senki nem veszi fel. Van olyan is, akinek – saját bevallása szerint – felvették és arról biztosították, hogy fél óra múlva helyreáll a rendszer.

Kedden dél körül leállt a Telenor

A Telenor Hungary Facebook-oldalán délután negyed egykor tájékoztatták az érdeklődőket arról, amire a felhasználók valószínűleg némileg korábban is rájöttek: választott szolgáltatójuk épp nem szolgáltat. A cég bevallása szerint Budapest és Pest megye egyes részei érintettek. A hivatalos tájékoztatón túl úgy tűnik, hogy más megyékben is gondok lehetnek – Baranya, Nógrád, Csongrád, Fejér és Hajdú-Bihar is érintett lehet.

A hibák véletlenszerűnek tűnnek: számos Facebookon kommentelő arról tudósít, hogy hívást fogadni képes, csak kezdeményezni nem, de olyan is akad, aki egyes Telenorosokat fel tud hívni, míg másokat nem.

Egyelőre az tűnik valószínűnek, hogy az országszerte tapasztalható széllökések okozzák a zavart, a Telenor közleménye szerint dolgozik a probléma mielőbbi megoldásán.

AJÁNLOTT LINKEK:

Telenor leállás – kronológia (Pénzcentrum)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik