Tech

Gyerek a világhálón

Magyar szakemberek szenzációja a Biztonságos Böngészési Program, ami automatikusan védi a gyerekeket.

Tehát kiszűri a gyerekpornót, a szexuális tartalmú, témájú képeket, mindazt a sok szennyet, amely káros és kóros, és alkalmas a hiszékeny kiskorúak, fiatalok megtévesztésére, becsapására. A program megalkotója Schiroky Vilmos és csapata.

Világszerte egyre nagyobb az igény valamiféle szűrő programra, amely megakadályozza a káros tartalmak internetre jutását és letöltését. A magyar felügyelő szoftver egyedülálló jelentősége abban van, hogy többfunkciós, azaz képes megakadályozni például a kétes, tiltott képek elküldését, és a megnézésre kiválasztott képeket is ellenőrzi, még mielőtt a gyerek elé kerülhetnének.

De nemcsak felismeri a képek tartalmát, hanem visszacsatolásra is alkalmas, ami azt jelenti, hogy e-mailben figyelmezteti a szülőket, ha a gyerek saját magáról akar képet feltölteni az internetre, tehát a szülőt hozza döntéshelyzetbe.

Már 530 iskolában fut a rendszer, 8 ezer otthoni felhasználója van, és 30 ezer számítógépen alkalmazzák. Nagy előnye, hogy minimális informatikai felkészültséggel is beállítható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik