Tech

Mi a különbség a böngésző és a kereső között?

A Google most elmagyarázza.

A Google interaktív e-könyvvel állt elő, amely az online világ alapvető fogalmain kívül a HTML5 programozási nyelv újdonságait is szemlézi, hiszen ezen íródott a mű. A 20 dolog, amit a böngészőkről és a webről tanultam lépésről lépésre mutatja be és magyarázza el az olyan, adott esetben ismeretlen fogalmakat, mint a HTML, a TCP/IP, a böngészők letölthető kiegészítői vagy a rosszindulatú szoftverek.

A könyv teljesen időszerű, hiszen az információs és a valódi társadalom technikai tudása között egyre nagyobb szakadék tátong, számos esetben már nem generációs problémáról van szó. A Google Chrome csapatának alkotása válasz arra a tavalyi – szintúgy Google által szponzorált – közvélemény-kutatásra, melyből kiderült, hogy az utca embereinek csupán 8 százaléka képes pontos választ adni arra, mi is egy böngésző.

S míg a Tech-Tud rovat rendszeres olvasói valószínűleg megmosolyogják a 19+1 fejezetből álló interaktív alkotást, valljuk be, nem lenne nehéz akár több tucat olyan ismerőst felsorolni, akire ráférne egy ilyen alapozó kurzus.

AJÁNLOTT LINKEK:

20 dolog, amit a böngészőkről és a webről tanultam – angolul
Az interaktív Google könyv háttere – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik