Tech

E-mail szolgáltatást indít a Facebook?

Hétfőn derül ki, hogy valóban merényletre készül-e a közösségi óriás az internetes óriás ellen.
Kapcsolódó cikkek

Pénteki híradásunk szerint a mintegy 500 millió Facebook-használó a bejelentkezési névvel kezdődő és @facebook.com végződésű címet kapna.

A világ legnépszerűbb közösségi oldalán jelenleg működő üzenőfalrendszer teljes értékű levelezőrendszerré alakítása csupán feltételezés, az is lehetséges, hogy a Facebook oldalába integrált, de nem csak a Facebook rendszerén belül működő, vagyis valós levelezőrendszert indít a közösségi oldal.

A szakportál szerint az új “Facebook-mail” ráadásul integrálódna a Microsoft Office webes alkalmazásaihoz. A valódi veszélyt azonban pont az jelenti, hogy az “átlagos” – főleg a tengeren innen – nem szokta kihasználni a Google összes szolgáltatását, így a Gmailen kívül nem ismeri az amúgy hasznos és méltán népszerű Readert vagy Calendart. Ennek megfelelően teljesen jogos azt feltételezni, hogy a Facebook felhaszálók jelentős része nem venné rossz néven, ha immáron nem két (Gmail ÉS Facebook), hanem egyetlen lapot “kellene” egész nap nyitva tartani.

A sokak által felfedezett mail.facebook.com-ról kiderült, hogy az a Facebook alkalmazottainak belépési felülete és egyelőre arról nincs hír, hogy a felhasználókkal ezt megosztják vagy egy az egyben átadják nekik.

A Facebook hétfői eseményén derül fény arra, hogy valóban levelezőrendszert indít vagy sem – azonban az időeltolódás miatt erről a magyar felhasználók nagy része csak kedden fog értesülni. Magyar idő szerint ugyanis este fél hétkor kezdődik a rendezvény.

AJÁNLOTT LINKEK:

mail.facebook.com – már létezik – angolul (TechCrunch)
Hogy miért lesz jobb a Facebook, mint a Gmail? – angolul (Gizmodo)
A Facebook és az Office a Google ellen – angolul (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik