Tech

Gmail-gyilkos Facebook-projekt

Hétfőn a legnagyobb közösségi oldal merényletet kísérel meg a legnagyobb internetes nagyhatalom ellen.

A Titán néven futó projektet a Facebook alkalmazottai állítólag csak “Gmail-gyilkosnak” becézik munkahelyükön, és a pletykák szerint a hétfői Facebook eseményen bemutatásra kerül a saját fejlesztésű, web-alapú levelezőrendszer – karöltve a @facebook.com e-mail címekkel.

Annyi már biztos – az eddig kiszivárogtatott morzsákból -, hogy nem a meglévő, felhasználók közötti levelezés kezelőfelületének megújításáról és POP kapcsolattal ellátásáról van szó, hanem egy konkrét, vadi új online levelezőrendszerről – mint a Gmail.

A Facebooké a világ legnépszerűbb képnézegetője, a világ legnépszerűbb esemény alkalmazása, épp ezért nem meglepő a lépés. Ráadásul a már meglévő termékek és alkalmazások egymást kiegészítve, egymásba ágyazva is megjelenhetnek, így sokkal nagyobb funkcionalitást elérve.

Ezzel az infóval már némileg kontextusba kerül a Google és Facebook közötti csatározás, amely az utóbbi hetekben zajlott; kisebb-nagyobb intenzitással egymás felhasználóinak információit, elérhetőségét próbálták megszerezni illetve egymástól eltitkolni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Részletek a Titánról – angolul (TechCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik