Tech

Lájkolás a síron túl

Egy életem, egy halálom - twitter, facebook, lájkolások.
Kapcsolódó cikkek

Úgy tűnik egyre inkább foglalkoztatja az emberi halandóság az e-generáció legidősebb tagjait. Valóban eltelt 20-25 év az első C64-esek és Spektrumok óta, nyilvánvaló, hogy számos a számítástechnikában otthon lévő fiatal már nem is annyira fiatal.

Persze az emberi lét ezen elkerülhetetlen állomása nem csak őket érinti, így aki szeret nagyon hosszú távon gondolkodni már most beruházhat – vagy elkezdhet gyűjteni – egy e-Sírkőre.

A képen is látható szerkezet tetején napelem van, hogy a folytonos működés garantálva legyen és bluetooth-szal lehet csatlakozni.

Alapjáraton feltöltésre kerülnek – értelemszerűen családi kérésre – az elhunyt különböző digitális tevékenységei; immáron a teljes Facebookos jelenlétünk is le-, és ennek megfelelően ide pedig feltölthető.

Amikor pedig barátok és ismerősök teszik tiszteletüket egy bármilyen bluetooth eszközzel csatlakozhatnak, elolvashatják az előttük itt jártak bejegyzéseit és maguk is hátrahagyhatnak egy-két kedves szót az örökre megpihentről.

Az ötlet némileg morbid, azonban a technológiai fejlődés manapság valóban mindent áthat. Ennél durvábbak már csak a síron túli bejegyzések lennének.

AJÁNLOTT LINKEK:

Képek és részletek az e-sírkőről – angolul (YankoDesign)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik