Tech

Sikeresen lépett fel a Médiahatóság online

Az oldalakon kiskorúak közösségi portálokról átvett képei jelentek meg, melyeknél a beleegyezésük nélkül feltüntették nevüket és címüket.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn üdvözölte, hogy két olyan honlappal szemben is sikerült eredményesen fellépni a napokban a Magyar Tartalomipari Szövetség (Matisz), a szülők, az Internet Szolgáltatók Tanácsának (ISZT) jogi szakértői és a rendőrség összefogásával, amely kiskorúak jogait sértő képeket hozott nyilvánosságra.

A személyiségi jogokat és az emberi méltóságot mélyen sértő fotókat a honlapokról ezúttal sikerült eltávolítani. Az NMHH kiemelte, hogy támogat és üdvözöl minden olyan civil törekvést, amely elősegíti az internetet használó kiskorúak védelmét, és kiáll azon szabályozási kezdeményezések mellett, amelyek megakadályozzák, hogy bárki kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön.

Szalai Annamária, a médiahatóság elnöke bízik abban, hogy az “értesítés-eltávolítás” eljárás hatékonyságának növelésével, s a területen működő civil és szakmai szervezetek tevékenységének további fejlesztésével a jövőben még eredményesebben lehet fellépni az interneten megjelenő jogsértő tartalmakkal szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik