Tech

Közösségi oldal könyvmolyoknak

A brit Penguin könyvkiadó tiniknek indít olvasásösztönző portált Spinebreakers néven.

Az oldal egyébként már három éve működik, de nem volt interaktív, kizárólag ifjú könyvmolyok könyvkritikáit közölte, nem biztosított kommunikációs lehetőséget. Az oldal eredeti és mostani célja is az, hogy a fiataloknak a fiatalok nyelvén írjanak a könyvekről – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a több mint száz 14-18 év közötti segédszerkesztő alkalmazása.

Az oldalt, amely jelenleg 10-15 ezer egyéni felhasználót vonz havonta, nem üzleti vállalkozásként indította a Penguin, de fontos jelzéseket ad a cég számára a könyves ipar jövőjével kapcsolatban.

Emellett a kiadó új könyveihez egyre interaktívabb megoldásokat szeretne kínálni. Ennek ékes példája Stephen Fry – amúgy is technológiamániás – brit színész The Fry Chronicles című, nemrég megjelent önéletrajzi kötetének kiadása is, amely a nyomtatott verzióval egy időben interaktív e-könyvként és iPhone-alkalmazásként is megjelent. A myFry elnevezésű alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tetszőleges sorrendben olvassák el a kötet részeit, s így teljesen egyéni módon találkozzanak a történettel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Spinebreakers

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik