Tech

Halloween hangulat a mérges szárnyasoknál

A méltán népszerű Angry Birds Halloween kiadással jelentkezik, ami amellett, hogy újabb játékot jelent, két másik okból is fontos.

Szerdán kiderült, hogy a játék kiadóját, a Chillingot megvette az Electronic Arts, aki szintúgy játékokat gyárt, csak kicsit nagyobb méretben. Azonban a kiadóval együtt nem mentek az Angry Birds jogai, azok maradtak a Rovionál, azonban kétségessé vált, hogy ilyen felállásban lesz-e folytatás.

Ez az új verzió tehát azt jelenti, hogy mostantól a Rovio saját maga adja ki játékait. Sajtóközleményében pedig leszögezte, hogy elhivatott amellett, hogy eddigi alkalmazásainak színvonalát tovább növelje.

Másrészről ez a folytatás azért is fontos, mert ezekszerint a franchise fejlesztése várható az ingyenes, de reklámokkal terhelt verziókon túl. Az Androidra már több, mint 3 millióan letöltötték ezt az ingyenes konstrukciót. Magyarul adott esetben lehet értelme egy fizetős megoldásban gondolkodni.

Míg az androidos megjelenés óta eltelt kevés időben bizonyára nem egy felhasználó többször is végigvitte a játékot, a halloween kiadás egyelőre csak az iOS-re érkezik.

AJÁNLOTT LINKEK:

The “Angry Birds” Have Halloween Spirit (Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik