Tech

Érintés nélküli fizetés

A TakarékPont hálózat csatlakozik a PayPass rendszerhez, vagyis elsőként náluk lehet bankkártya nélkül, egyedi karórával fizetni.

A MasterCard által 2002-ben bevezetett érintés nélküli fizetési technológia a kisösszegű költések esetén előnyösebb a hagyományos bankkártyás fizetésnél. A PayPass kártya esetében a nagyobb összegű vásárlás hagyományos módon a chip, vagy a mágnescsík leolvasásával történik, míg az ATM-es tranzakciók esetén nincs különbség a PayPass és a hagyományos kártya használatában.

November elejétől igényelhetők az új fizetési technológiát alkalmazó bankkártyák és karórák, amelyek tranzakciónként maximum 5.000 forintos értékhatárig biztosítják a gyors és egyszerű fizetést az erre alkalmas elfogadóhelyeken.

A PayPass fizetőrendszer teljes országos hálózatának kiépítése folyamatos – Budapesten jelenleg több mint 200 elfogadóhely van. A TakarékPont a vidéki lefedettség erősítésére az idei év végéig mintegy 1.000 újabb pont indítását tervezi.

A PayPass karóra bevezetésével világszerte is élvonalban jár a hazai hálózat, hiszen míg a PayPass rendszer már 36 országban elérhető, karórás fizetési módszert eddig mindössze öt országban vezettek be a pénzintézetek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik