Tech

Az EU fele még offline

Administrator

2010. 10. 14. 08:36

Az uniós országok háztartásainak 43 százalékában továbbra sincs internet - derül ki az Európai Bizottság által a digitális technológia terjedéséről szóló kutatásából.
Korábban a témában:

Az EU által hivatalos célként kitűzött “digitális menetrend” azt írja elő, hogy 2020-ra minden európai polgárnak legyen legalább 30 Mbps sebességű internet-hozzáférése, és ugyanerre az időpontra az európai háztartások legalább fele rendelkezzen 100 Mbps-os vagy még ennél is nagyobb sávszélességgel.

Miközben sokan továbbra sem érdeklődnek az internet iránt, azok körében, akiknek van előfizetésük, egyre inkább terjed a szélessáv, és ma már az EU-s felhasználók 35 százaléka közösségépítő honlapokat is használ.

Az európai uniós háztartások 98 százalékának van valamilyen telefon-hozzáférése, és a háztartások egyre növekvő hányada (87 százaléka) rendelkezik mobiltelefonnal. Csupán 11 százalék azok aránya, akiknek csak vonalas telefonjuk van, miközben 25 százalék kizárólag mobiltelefont használ.

Az internetkapcsolattal rendelkező európai háztartások 22 százaléka a számítógépet telefonálásra is használja. Érdekes tény, hogy a 12 új tagállamban ez az arány kétszerese a 15 régi tagállamban mért átlagnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2011. október 3.
Ipari alpinisták dolgoznak a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon egyik bejáratának bontásán. Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon október 31-én lejáró közterület használati szerződését, ezzel 13 éves működés után jelenlegi helyén bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A Zöld Pardonnak október 31-ig kell elhagynia a Goldmann György teret.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.