Tech

Jön a Sony Google TV: HDTV és internet egy dobozban

Internetezős, Google által támogatott televíziós készüléket dob piacra a japán Sony szombaton.

Az elektronikai cégóriás, amely vissza kívánja szerezni a világ televíziós piacának vezető szerepét, kedden bejelentette: új, nagy felbontású készülékei használják elsőként a Google TV platformját, amelyet a Sony a Google céggel közösen fejlesztett ki az Android operációs rendszer használatával.

“A Sony internet TV a világ első HDTV-je, amely a nagyképernyős televíziózást az internetes kereséssel ötvözve páratlan szórakozási lehetőséget kínál” – hangoztatta sajtóközleményében Mike Abary, a Sony’s Home Division alelnöke.

A Google Chrome keresőjével, az Intel Atom processzorával és Wi-Fi-vel felszerelt készülék gyors internetelérést biztosít használóinak. A népszerű alkalmazások közül a Twittert, a YouTube-ot és a Napstert is installálták.

A felhasználók egy optikai egeret is magába foglaló kézi billentyűzet segítségével válogathatnak a televíziós csatornák között, szörfözhetnek az interneten és írhatnak üzeneteket.

Az internetes televíziókat a Sony 24 és 46 hüvelykes – 60,9 és 116,84 centiméteres – átmérő között összesen négy kategóriában kínálja 600-1400 dolláros – 117-173 ezer forintos – áron.

A folyadékkristályos kijelzővel ellátott televízió szombaton a Sony online üzleteiben lesz megrendelhető – így tesztelik, hány vásárló fizetne az internet és a televízió ötvözéséért. Ezt követően lesznek elérhetőek a készülékek egyéb kereskedésekben is.

A Sony a Samsung és az LG mögött jelenleg a harmadik helyet foglalja el a világ tévékészülék-piacán.

Az új Sony TV működését ismertető film:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik