Tech

Google Zene: Jöhet a Google rádió!

További részletek szivárogtak ki az internetes óriás hamarosan érkező zenei szolgáltatásával kapcsolatban.

Immáron bizonyosnak mondható, hogy az első lépés egy ugyanolyan zeneletöltő oldal megjelenése lesz, mint az iTunes vagy az Amazon MP3. Emellé hoznának létre egy virtuális tároló szekrényt, melyben dalainkat és albumjainkat tárolhatnánk, ahonnan bármikor kivehetjük őket.

A rendszer úgy működne, hogy a zenei boltból megvett számokról eldönthetjük, hogy letöltjük, vagy automatikusan a tárolóba tesszük. Ezután személyes tárolónkból bármely internet-hozzáféréssel rendelkező eszközünkre letölthetjük vagy streamelhetjük. Mindeközben egy asztali alkalmazás a gépünk tartalmát kutatná és a háttérben mindent felrámolna a szekrényünkba, amit zenének néz – függetlenül attól, honnan szereztük.

Ez utóbbi azonban problémás lehet, hiszen előzetes információink szerint a Google pénzügyi modellje az évi 25 dolláros előfizetésre épülne, amelynek fele az internetes óriásnak, fele a kiadóknak járna. Az illegálisan letöltött számok azonban, bekerülve a tárolóba, ugyanúgy streamelhetőkké válnának, mint a legálisak – ezekből pedig senkinek nem jutna pénz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik