Tech

Guglizd magad

Az internetes óriás legújabb szolgáltatása, az ősztől induló Google Me közösségibbé tenné az internetet.

Nem, a Google nem a megbukott Buzz/Zümm ötletét használná újra. Sőt, teljesen elkerülné az amúgy sikeres online közösségi központokat, mint a Facebbok vagy a Twitter. Az új elgondolás szerint a teljes internet területét (legalábbis a Google termékeit) tenné közösségibbé.

Sok részlettel nem szolgált a keddi Google Zeitgeist (magyarul korszellem) nevű konferencia. Plasztikus példaként felmerült, hogy a lájkok helyett úgy értesülünk saját baráti társaságunk tevékenységéről, hogy mondjuk a YouTube főoldala piros dobozban értesít minket arról, hogy rajtunk kívül már minden ismerősünk megnézte valamelyik vicces videót.

Ha valóban hasonló az elképzelés, ez annyival felhasználóbarátabb, mint a jelenlegi rendszerek, hogy nem lennénk ennyire rákényszerülve a (közösségi) hírfolyamok folytonos követésére.

Immáron nem meglepő, hogy a Google megpróbál betörni a közösségi oldalak piacára. Ezzel kapcsolatban némileg zavaró idézettel szolgált Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója. Arról nyilatkozva, hogy mennyire jól esnének a Google Me szolgáltatásnak a Facebook felhasználók egyes adatai a vezér elmondta, hogy ha a Facebook nem nyílna meg előttük, másképp is be tudják szerezni a szükséges információkat.

Részletekbe nem bocsátkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik