Tech

Mit tud rólunk a Google?

A Consumer Watchdog nagyszabású akciót indított annak érdekében, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a Google adatvédelmi politikájának hibáira és a felhasználók tehetetlenségére.

A new yorki Times Square egyik 50 négyzetméteres képernyőjén naponta kétszer látható az a másfél perces rajzfilm, amely a Google vezérigazgatóját, Eric Schmidtet figurázza ki. A videóval arra buzdítják az amerikai állampolgárokat, hogy keressék fel kongresszusi képviselőiket és szólítsák fel őket a megfelelő jogalkotás megindítására.

A Consumer Watchdog fogyasztóvédelmi szervezet szerint meg kell adni minden felhasználónak azt a lehetőséget, hogy eldöntse, gyűjthet-e róla bármilyen cég adatokat, akkor is, ha azok felhasználása által az anonimitás megőrizhető. Jelenleg ugyanis a felhasználók ki vannak szolgáltatva a Google és egyéb informatikai óriásoknak, hiszen termékeik nélkül manapság szinte lehetetlen az interneten létezni.

A Google természetesen visszautasítja a vádakat és értetlenkedését fejezte ki, mivel szerintük minden felhasználó beállíthatja, mely információkat mentsen google hozzáférése. Ezzel némileg szembemegy a videóban is szereplő Eric Schmidt idézet, miszerint ha az ember bármiről nem szeretné, hogy kiderüljön, eleve nem kellene, hogy csinálja. (“and if there is anything you don’t want anyone to know, well you shouldn’t be doing it in the first place”)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik