Tech

Az idősek körében is népszerűek a közösségi oldalak

Nemcsak a negyvenen aluliak használják a közösségi oldalakat, hanem az ötvenes-hatvanas korosztály is rászokott a kapcsolattartásnak erre a módjára - állítja egy amerikai felmérés.

A jelentés szerint az ötven éven felüli amerikaiak több mint negyede használja a különféle közösségi oldalakat. Az 50-64 éveseknek csaknem a fele állítja, hogy tud netezni.

Az új adatok fényében nyilvánvaló, hogy közösségi hálózatok az ötvenen felüli amerikaiak életébe is egyre inkább beépülnek – közölte Kevin Donnellan, az idősek érdekeit képviselő AARP lobbicsoport kommunikációs vezetője.

Mint a csoport által kiadott felmérésből kiderült, a az idősebb korosztály első számú kedvence a Facebook, ezt követi népszerűségben a MySpace, a Linkedln, majd a Twitter.

A Facebookot használó ötvenen felüliek 73 százaléka elsősorban a rokonaival – de nem csak gyerekeivel és unokáival – tartja a kapcsolatot a közösségi oldalon. Ezen keresztül igyekeznek lépést tartani a világgal, és párbeszédben maradni olyanokkal, akik fontosak nekik – mutatott rá Jean Koppen, a jelentés szerzője.

A felmérés arról is beszámolt, hogy az idősebbek több mint felét családtagjaik, főként gyermekeik vagy unokáik vezették be a közösségi oldalak világába. Az 50 éveseknek vagy annál idősebbeknek csupán egyötöde mondta, hogy nem használ internetet.

Az internetes lehetőségek mellett a többi technikai újdonságok is érdeklik őket: 83 százalékuk hallott az Apple iPadjáról, és 11 százalékuk állította, hogy meg is fogja venni magának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik