Tech

Gyerek-Facebook indul Amerikában

Bár elvileg 13 év alatt nem lehet a Facebookra regisztrálni, ez nem nagyon akadályozza meg a gyerekeket, hogy feltűnjenek a közösségi oldalon.

Egy háromgyerekes apuka, Mandeep Dhillon, megelégelte ezt a helyzetet és megalapította a Togetherville nevű közösségi oldalt, amely kifejezetten gyerekek számára készült, így ők is jelölgethetik egymást, anélkül, hogy mondjuk ki lennének téve a pedofiloknak.

Persze, csak ha a szülők engedik, ugyanis az oldal megkívánja az ő aktív részvételüket is, például az ismerősök visszaigazolásánál, vagy eleve a regisztrációnál. Ez utóbbihoz a szülő Facebook-hozzáférése szükséges, viszont ingyenes.

A gyerekeket játékok, előre megszűrt YouTube-videók, tanulást segítő és egyéb alkalmazások várják az oldalon, illetve például ők is tehetnek ki státusz-üzeneteket, egy minden nap változó, előre definiált listából.

A szülőket külön felület várja az oldalon, ahol felügyelhetik a gyerekek tevékenységét, illetve megnézhetik a digitális műalkotásaikat, vagy ajándékot küldhetnek nekik egy jól sikerült feladat után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik