Tech

Aggályok a Facebookkal szemben

Négy amerikai szenátor felszólította a Facebookot, hogy tegye lehetővé 400 millió felhasználója számára a magánadatoknak az eddiginél egyszerűbb megvédését.

Az egyszerűbb adatvédelemre vonatkozó felhívást kedden küldte el Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapítójának Charles Schumer New York-i, Michael Bennet coloradói, Mark Begich alaszkai és Al Franken minnesotai demokrata párti szenátor.

Schumer szenátor három napon belül másodszor fejezte ki aggályait a Facebookon a múlt héten bejelentett számos változtatás miatt. Az új funkciók szerinte egyre több adatot tesznek hozzáférhetővé a hatodik éve működő közösségi szájt felhasználóival kapcsolatban. Vasárnap arra hívta fel a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC), hogy dolgozzon ki egyértelműbb adatvédelmi iránymutatásokat a Facebook és más internetes közösségi hálózatok számára.

Válaszában a Facebook alelnöke megismételte a cég korábbi állásfoglalását, miszerint az oldal célja az, hogy a felhasználók egyre több és nem kevesebb ellenőrzést gyakorolhassanak.

Az adatvédelem miatt aggódók azonban ezzel nem értenek egyet, mondván: a cég most olyan adatok nyilvánosságra hozatalát is elvárja a felhasználóktól, amelyeket korábban csak a barátok kiválasztott köre számára tettek hozzáférhetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik