Tech

Fejlődik a Hotmail

A Microsoft július-augusztus tájékán alaposan megújítja a Hotmail ingyenes levelezőszolgáltatását, hogy újra versenyképes legyen.

A cél az, hogy a szolgáltatás megelőzze vezető pozícióját a piacon. Jelenleg a Hotmail-nek 360 millió felhasználója van, szemben a Yahoo 284 és a GMail 173 milliós táborával.

A változtatások egy jó része olyan, amelyet például a GMail felhasználók régen megszokhattak. A jövőben a Hotmail rendszerében sem kell lementeni egy kapott képet vagy videót a számítógépre ahhoz, hogy megnézzük, hanem helyben, a levelezőprogramban lejátszható a videó, megnézhető a kép. Ez akkor is működik, amikor például csak egy linket kapunk egy ismert videó-, vagy képmegosztó szolgáltatásra. Maga a csatolás is egyszerűsödik majd, valamint a Microsoft integrálja a Bing keresőt és a Skydrive online-tárhelyszolgáltatást is. Ez utóbbival így akár 10GB méretű anyagokat is küldhetünk a címzettnek.

Az ígéretek szerint a jövőben könnyebb lesz a mobillal való szinkronizáció is, valamint bevezetik a https protokoll használatát, hogy biztonságosabb legyen a belépés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik