Tech

Szociálisabb lesz a Messenger

Integrálódik a Facebook hírfolyam a népszerű szoftverbe, így egy helyen nézhetjük meg ismerőseink státuszüzeneteit és cseveghetünk velük.
Kapcsolódó cikkek

A Messenger fő fókusza nem változik majd, továbbra is a csevegésen lesz a hangsúly, azonban integrálja a nagy közösségi oldalakon az ismerőseink által létrehozott tartalmakat. Mindez olyan oldalak esetén is működik majd, amelyeknek esetleg csak a partnerünk a tagja, mi magunk nem.

Mindez kiegészül azzal, hogy a YouTube, Zune, Flickr, Picasa tartalmakat is láthatjuk. Szűrés nélkül persze az egész csak egy hatalmas zajforrás lenne, így a barátaink között kijelölhetünk kedvenceket és a fő ablakban csak az ő frissítéseiket látjuk majd. Lesz egységes címlista is, a Messenger összegyűjti nekünk a partnereink különböző helyeken megadott elérhetőségeit, így nem kell az adatokra vadászni.

A szociális funkciók természetesen visszafelé is működnek, azaz mi magunk is frissíthetjük a státuszunkat a bekötött közösségi oldalakon.

Nem ez az egyetlen újítás: a jövőben elérhető lesz a nagyfelbontású videochat-szolgáltatás is, illetve a Bing kereső is beépül a rendszerbe.

A megújúlt Messengerre még hónapokat kell várni, azonban jó hír, hogy később mobilkliens is lesz először iPhone-ra, később Android és Blackberry készülékekre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik