Tech

Intel chip mobilokba

Kicsit megkésve ugyan, de az Intel is belépett a mobilprocesszorok piacára.
Kapcsolódó cikkek

Az eddig csak Moorestown néven emlegetett chip végül az Atom Z6 nevet kapta. A cég szerint az új megoldás tökéletes lesz a felsőkategóriás okostelefonokba és tablet gépekbe.

Az Intel az Atom Z6-ot úgy jellemezte, mint system-on-a-chip megoldást, azaz nemcsak a processzort tartalmazza, hanem a grafikai, videó és audió rendszert is. A cég ígérete szerint a fogyasztással sem lesz gond: egy “Blackberry-kategóriájú” akkumulátorral a készenléti idő 10 nap lehet, míg teljes kihasználtság mellett (például videónézés közben) 5 órán át lehet működőképes. Állítólag az Atom mégsem ezekben lesz a legjobb, hanem az olyan általános feladatokban, mint például egy weboldal megjelenítése, amely 2 másodpercébe telik az új chipnek, szemben egy mostani csúcstelefon 9-10 másodpercével.

A szoftvertámogatás egyelőre két rendszerre korlátozódik: az Intel és a Nokia közös MeeGo platformja és az Android támogatását élvezi az Atom Z6, emellett támogatja a Flash és Silverlight platformokat is.

Konkrét termékekről már kevesebb szó esett, egyelőre egy LG okostelefonról, illetve egy sajátmárkás AT&T tabletgépről és az Aava teefonjáról esett szó, mint az új chip köré épülő készülékekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik