Tech

Megérkezett a 3G-s iPad

Hétvégén megkezdődött Amerikában a 3G-s iPad árusítása, így teljes lett a modellpaletta.

Bár nem volt akkora felhajtás az új verzió körül, mint korábban, számos Apple-bolt kifogyott a készletekből. Az eBay-en megszaporodott WiFi-s verziókból arra lehet következtetni, hogy sokan egyszerűen lecserélték a korábban megvásárolt tabletet a most megjelent készülékre.

A szolgáltatófüggetlen iPad 3G az új, microSIM szabványú kártyával működik, amely kisebb, mint a most használatos verzió, így aki meglévő kártyát akar használni, annak barkácsolnia kell. A magyar T-Mobile már megkezde egyébként az új szabványú kártyák árusítását, így az ő hálózatukon gond nélkül használható a táblagép.

Arról még mindig nincs pontos hír, hogy nálunk mikor lesz kapható hivatalosan is az iPad, a pletykák szeptemberről szólnak, de elképzelhető jóval későbbi, decemberi dátum is. Nyugat-Európában nemsokára már előrendelhető a készülék, pontos árak azonban csak május végén várhatók. A korábbi árképzésből következtetni azért lehet: idáig az Apple rendre ugyanannyi eurót kért a termékeiért, mint dollárt, azaz nálunk jó 30%-kal többet kell fizetni ugyanazért a kütyüért, mint Amerikában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik