Tech

Ömlik a pénz az Apple-höz

Az Apple az év első 3 hónapjában 13,5 milliárd dolláros forgalom mellett 3,07 milliárdos nettó nyereséget könyvelhetett el.

Előbbi 49 százalékkal, utóbbi 90 százalékkal haladta meg az elemzői várakozásokat.

A teljes forgalom 40 százalékát az iPhone adja, amelyből majdnem kilencmillió darabot sikerült eladni, jóval többet, mint a karácsonyi szezonban. Egy év alatt a telefon eladásai 131 százalékkal nőttek, aminek köszönhetően 5,45 milliárd dollárnyi bevételt termelt a cég, kétszer annyit, mint egy évvel korábban. A bámulatos adatok leginkább a nemzetközi eladásoknak köszönhetőek, Európában, Ázsiában, Japánban nőtt hatalmasat az iPhone forgalma és lett így a cég valaha volt legsikeresebb terméke.

Ezek a számok ráadásul még az iPad nélkül értelmezendőek, hiszen a tablet csak április elején került a boltokba, így várható, hogy a második negyedév még durvább eredményeket hoz majd.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.