Tech

A Facebook behálózza a világot

A Facebook immáron nem titkolt célja, hogy megdöntse a Google vezető pozícióját. Ebben a Microsoft is segítségére van.

A web szociális jellegére helyezi a hangsúlyt a Facebook és erről az oldalról igyekszik megtámadni a Google eddig megdönthetetlennek hitt pozícióját. Első körben a weboldalak lehetőséget kapnak arra, hogy elhelyezzék az oldalukon a jól ismert “Like” (magyarul: “Tetszik”), így a Facebook-felhasználók már az oldalon kívül is kifejezhetik tetszésüket, amely azonnal eljut az ismerőseikhez is.

“A felé a web felé tartunk, ami alapértelmezetten szociális” – mondta el Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. ‘Ha visszatekintünk néhány évvel ez előttre, sőt, akár az utóbbi időkre, a legtöbb esetben a webet nem arra tervezték, hogy a barátaiddal együtt használd. Ezen akarunk változtatni”

Ebben segítségére van a kisebbségi tulajdonos Microsoft is. A Facebook konferenciáján jelentették be az Office Docs névre hallgató online verzióját. A szolgáltatás nemcsak ingyenes, hanem regisztrálni sem feltétlenül szükséges, a Facebook-azonosítónkkal is használhatjuk, ellentétben a Google hasonló nevű szolgáltatásával. A redmondi óriás valószínűleg itt nem áll meg: az elhangott beszédekből arra lehet következtetni, hogy más szolgáltatásaikba (Hotmail, MSN, Live) is integrálják a Facebook kapcsolódást, magyarul ott próbálnak lecsapni a Google-re, ahol az a leggyengébb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik