Tudomány

Két hét múlva törlik a Facebook csetet

A Facebook szerint gyorsabb lesz az app, ha kiveszik az eddig alapértelmezett csetelést. A felhasználókat átterelik a Messengerre.

A napokban jelenet meg a hír, hogy a Facebook kötelezővé teszi a Messenger használatát, azt remélve, hogy így gyorsabban fut majd az app. Ez azt jelenti, hogy a Facebook appban elérhető csetes felületet hamarosan nem látjuk többé, a cseteleséhez a külön telepíthető Messengert kell használnunk. Ez senki számára nem újdonság, aki eddig nem telepítette az appot, annak a Facebook szinte minden egyes belépéskor felajánlotta, hogy töltse le a Messengert.

Aki kötötte az ebet a karóhoz, és eddig nem töltötte le, annak hamarosan nem lesz más lehetősége,  minthogy enged az óriásnak, és elkezdi használni a Messengert. A változás természetesen minden platformra kihat, így az androidosok és a iOs-t használók is kezdhetnek ismerkedni a Facebook kiegészító csetes appja által nyújtotta szolgáltatásokkal. 

Páran kivételt képeznek

A Windows Phone mobilt és tableteket használók egyelõre megússzák a kötelező Messengert, de a azok az Andriodosk is, akiknek régebbi az okostelefonjuk (őket a telefon kis memóriája miatt nem zaklatják a cserével.) Létezik egy facebookos hírolvasó app iOs-ra, egyelőre ahhoz sem nyúlnak, így aki Papert haszál, egyelőre annak sem kell külön appban csetelnie..

A Messenger előnyei

Az egyik legnagyobb előnye, hogy csevegés közben már telefonról is küldhetünk fényképet, valamint, hogy többféle alapértelmezett és letölthető hangulatjellel, smile-val színesíthetjük mondanivalónkat. Kezdeményezhetünk csoportos csevegéseket és megosztható az is, hogy éppen hol tartózkodunk. Láthajtuk, hogy mikor olvasták el az üzenetünket – emiatt majd sok számonkérést fogunk kapni, hogy miért nem válaszoltunk előbb – és tárolja az összes csevegést, így azok nem veszhetnek el. Mivel ez egy önálló alkalmazás, többször kaphatunk rá frissítéseket, nem csak akkor, ha változtatnak a Facebookon.

A Facebook tájékoztatása szerint a változtatások két héten belül mindenkihez elérnek, ezzel kapcsolatban pedig minden felhasználót értesítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik