Szórakozás

Az elfeledett alapanyag – a pulykahús egészséges és változatos

Egészséges, bármilyen diétába beilleszthető és mindenféle étel elkészíthető belőle, miért felejtjük el mégis a mindennapokban a pulykahúst? A pulyka változatossága nem csak az ünnepi egybensütésre és a töltelékekre korlátozódik! Érdemes kipróbálnunk azt is, hogyan építhetjük be a mindennapokba.

Az alapanyag sokszínűsége

Kevesen tudják, de a pulykahús egy igen összetett alapanyag, vörös és fehér húst is tartalmaz. Vagyis a pulykamellből bármit elkészíthetünk, amit csirkehúsból, pulykacombból pedig bármit, amit sertésből vagy marhából.  A sokféleségnek tehát csak a képzelet és a kreativitás szabhat határt.

 

Szendvicsek – változatosan

A szendvicseket senkinek nem kell bemutatni. Azonban nem kell a két szelet kenyér közé pakolt felvágottaknak sem unalmasnak lenniük. De nem csak azzal variálhatunk, hogy vajat vagy valamilyen szószt (mustárt, ketchup-ot, BBQ szószt, pirosaranyat) kenünk alá. A Gallio pulykapárizsi, pulykasonka és utóbbi aszalt paradicsomos és -szilvás változatai, és négyféle szalámija sok-sok zöldséggel magasabb szintre emelni a szendvicsek változatosságát. Különleges ízvilágával minden étkezés új élményt nyújt, akár klasszikus, akár merészebb ízekre vágysz.

Vendégvárás előkészületek nélkül

Akik szeretik a sütésmentes süteményeket a vendégváró hidegtálnak is nagy rajongói lesznek, hiszen nem kell hozzá konyhatündérnek lenni és az egész napot sem kell rászánni, hogy ragyogó házigazdák legyünk a vendégek szemében.

Elég egy látványos tál, amire rápakoljuk a 4-4 féle Gallio pulykafelvágottat és -szalámit, teszünk rá pár mozzarella golyót, olajbogyót, kapribogyót, fűszeres szárított kenyérkarikát, a hűtőben talált zöldségeket mellé szeletelve, már kész is a varázslat és olyan, mintha rendeltük volna.

Air fryerben a mirelit is lehet ízletes

A Gallio úgy készítette el mirelit termékeit, hogy hagyományos sütőben, serpenyőben és forró levegős sütőben is pillanatok alatt elkészíthetőek, ízletesek és ropogósak lesznek. A panírozott húsgolyók – natúr, kijevi vagy zöldborsmártással töltve –, a roppanós pulykamell szeletek és a panírozott cornflakes bundás pulykamell csíkok elkészítése air fryerben tényleg gyerekjáték. A változatos, könnyen elkészíthető meleg főétel már csak egy gombnyomás. Az pedig nem elhanyagolható, hogy ezzel még az ételrendelés és a várakozás is elkerülhető. Mellé friss zöldségekből készített salátával lesz teljes, változatos és egészséges a gasztroélmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik