Szórakozás

„Ez a kaland vízválasztó lehet” – Dobó Ági külföldre költözött fiaival, férje viszont hazautazott

Rácz Tamás / RTL
Rácz Tamás / RTL
10 ezer kilométerre élnek Magyarországtól.

Dobó Ági három hete külföldre költözött, hogy pontosan hová, azt egyelőre nem árulta el (annyi kiderült, spanyol ott a hivatalos nyelv). Videóban mesélte el lakhelyváltása körülményeit, amiből kiderült, hogy míg két fia, Benedikt és Nataniel vele vannak, addig férje, Kis Csaba tőlük 10 ezer kilométerre, Magyarországon van.

Évek óta úgy utaztunk mindig, hogy kerestük azt a helyet, ahol el tudnánk képzelni egy kicsit hosszabb távon magunkat. És nem azért, mert bármi problémánk lett volna az otthoni életünkkel, az országunkkal, amit egyébként imádunk, és ahol csodálatos életet élhetünk, de szerettünk volna a gyerekeknek egy olyan élményt adni, egy olyan lehetőséget, egy olyanfajta tapasztalást, ami a lehető legnagyobb mentális rugalmasságot biztosítja majd nekik az életben. Az alkalmazkodási képességeiket fejleszti, ami a változáshoz való bátorságukat és a változtatáshoz való erejüket növeli.

„Nagyon hiszek abban, hogy az egyik legjobb tulajdonsága az embereknek az, hogy ha rugalmasak minden tekintetben. Sokkal boldogabb, sokkal könnyebb életet élhetnek azok az emberek, akik nagyon gyorsan alkalmazkodnak különböző helyzetekhez. Én nagyon szeretném ezt a saját gyerekeimnek megadni” – magyarázta az egykori szépségkirálynő, hozzátéve: fiai nyelvtanulását is szerette volna elősegíteni a költözéssel.

Dobó ezután rátért a váltás második okára:

Szerettünk volna egy kicsit mindent legombolni magunkról. Mindenkit és mindent. És megpróbálni, amíg a gyerekek annyira kicsik, hogy igazán szükség van ránk és a közelségünkre, így, négyen, családként funkcionálni.

Mint elmondta, ehhez hátra kellett hagyniuk a családjukat, akikkel otthon mindent együtt csinálnak.

Nyilvánvalóan ez egy nagyon szuper terápia is kettőnknek, Csabával. Soha nem volt titok, hogy a kapcsolatunk hullámzó volt, és nyilván egy ilyen kaland vízválasztó lehet. Azt várjuk, azt reméljük, és mondhatni szinte biztosak vagyunk benne, hogy ez még jobban össze fog minket kovácsolni. De nyilván a puding próbája az evés, és ez lehet egy olyan kaland is, ami esetleg végleg szétszedi a mi egységünket. De nem ez a cél, nem ezért jöttünk, és ez igazából nincs is a lehetőségek között a fejünkben.

Benedikt és Nataniel kint már elkezdtek iskolába járni, édesanyjuk pedig elképesztő hálás maguknak, hogy meg merték lépni ezt az egészet és kiléptek a komfortzónájukból.

Dobó elárulta, a férje is kiutazott velük, az első napokban segített a berendezkedésben, majd haza kellett mennie. Azt ígérte, egy másik videóban bővebben mesél majd erről.

Az egykori szépségkirálynő nemrég árulta el, hogy nyáron sürgősségi műtétre volt szüksége:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik