Szórakozás

Kitiltottak egy influenszert a TikTokról, mert „veszélyes” fogyókúrás tanácsokat adott

Liv Schmidt azzal védekezett, hogy meg akarja menteni Amerikát az elhízástól.

„Veszélyesnek” és „károsnak” minősítették a tartalmait egy influenszernek a TikTokon, ezért kitiltották a platformról – írja a New York Post.

Liv Schmidt a közelmúltban csaknem 700 000 követőt szerzett a videóival, amelyekben erősen vitatható fogyókúrás tanácsokat adott, emiatt táplálkozási szakértők és a dietetikusok is kritizáltak. A 22 éves influenszer számára az elsőszámú szempont a vékonyság, ezért olyan módszereket is bevet, amelyek egészségtelenek, ezért felszólították, hogy távolítsa el a tartalmait.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liv Schmidt (@livsschmidt) által megosztott bejegyzés


Az influenszer ezt nem tette meg, a TikTok viszont lépett, felfüggesztették Schmidt fiókját, mert a „rendellenes étkezést” hirdető bejegyzéseivel megsértette a közösségi irányelveket.

A New Yorkban élő modell nem fogadta el a döntést, azzal védekezett, hogy az a vágya, hogy egész Amerikát megmentse az elhízástól.

Igyekszem egy valódi dolgot felépíteni

– mondta, hozzátéve, hogy „összezavarta és felzaklatta” a döntés, és szerinte félreértették.

@zo00weemama Always following the 80/20 rule. Moderation and balance = consistency. All my meal inspo and recipes come from the @MOVE WITH US ♬ lights sped up - xxtristanxo

Schmidt többnyire bokasúlyokat, étrendkiegészítőket és fehérjeporokat ajánl követőinek a fogyás érdekében, sokszor az Amazont hirdeti, vagy a „Skinny Group Community Chathet”, ahova 9,99 dollárért (kb. 3500 forint) cserébe lehet bejutni.

A téma már a Redditen is előkerült.

Nincs olyan nap, amikor ne adnék hálát Istennek, hogy 20 éves koromig nem töltöttem le a TikTokot!

– írta egy felhasználó Schmidt történetét olvasva.

Fiatal lányok haltak meg, és a jövőben is meg fognak halni az interneten terjedő sz*rságok miatt

– tette hozzá dühösen egy kommentelő, egy másik hozzászólás szerint pedig „a TikTokon rengeteg lány van, akik túl fiatalok ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy így enni nem jó”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik