Szórakozás

„Soha nem gondoltam volna, de nagyon boldogok vagyunk együtt” – mondja a volt tesitanárnőjével összeházasodó férfi

Kenji Lau / Getty Images (illusztráció)
Kenji Lau / Getty Images (illusztráció)
Egy elsőre elég megdöbbentőnek, de másodjára már inkább kifejezetten kedvesnek ható szerelmi történet következik, egyenesen az Egyesült Királyságból.

Egy egészen különleges szerelmi történetről számolt be nemrégiben a brit bulvársajtó, melynek főszereplői egykor tanár-diák viszonyban voltak egymással. A 33 éves Scott Davies és a 41 éves Helen Booth a Bristol Post cikke szerint eredetileg még 2009-ben ismerkedett meg egymással, amikor Davies a London vonzáskörzetében található Stevenage egyik középiskolájába, a Barclay Academyre járt, ahol Booth testnevelő tanárként dolgozott.

Bár Davies elmondása alapján Booth volt az a tanárnő az iskolában, akiért minden kamaszfiú odáig volt, az azóta már a házasságkötést fontolgató páros ekkor még szigorúan csak tanár-diák viszonyt ápolt egymással. Majd eltelt egy évtized, és 2022-ben újra összefutottak egymással, amikor a férfi Birminghamből visszaköltözött a szülővárosába, hogy az egykori iskolája krikettedzője legyen, ahol még mindig ott dolgozott a volt tesitanárnője is.

A barátságnak induló kapcsolatukból aztán idővel szerelem lett, és össze is költöztek. A szerelem érzése pedig azóta is olyan töretlenül árad kettejük között, hogy Davies idén augusztusban, az ibizai nyaralásuk közben meg is kérte Booth kezét a tengerparton, amire a nő természetesen igent is mondott.

Most, 17 évvel az első találkozásuk után, közös otthonuk van, és jövőre tervezik az esküvőt. „Ez egy kicsit forgószélszerű történet” – mondta az azóta szintén tanárként, csak középiskola helyett általános iskolában dolgozó Davies.

Soha nem gondoltam volna, hogy elveszem a volt tanárom, de nagyon boldogok vagyunk együtt

– folytatta a férfi. A jelenleg egy középiskola speciális nevelési igényű gyerekeket segítő koordinátoraként dolgozó Booth pedig így fogalmazott a románcukról:

„Nagyon szerencsésnek érzem a kapcsolatunkat – nagyon különleges az egész, és nagyon boldoggá tesszük egymást”.

Bár több mint egy évtizedig nem látták egymást, a közben szintén tanári pályát választó Davies és az egykori testnevelő tanára már jó pár évvel azelőtt felvették egymással a kapcsolatot, hogy a férfi visszaköltözött a szülővárosába. Davies ugyanis, friss diplomás 25 évesként, a tanítással kapcsolatos jó tanácsokat szeretett volna Booth-tól, de a később barátsággá, majd szerelemmé váló kapcsolatuk ekkor még szigorúan szakmai alapokon nyugodott. És egy rövid ideig ez azután is így maradt, hogy Davies, egy szakítást követően, hazaköltözött Birminghamből.

Ekkor még minden kapcsolat szakmai volt köztünk. Dobtam neki egy üzenetet, hogy megnézzem, hogy van, és úgy döntöttünk, hogy találkozunk egy bárban. Ittunk egy italt, de aztán úgy voltunk vele, hogy »ez most egy randi?«

– emlékezett vissza a férfi. Ekkor pedig már mindketten érezték, hogy vonzódnak egymáshoz. „Ezután a következő négy napot együtt töltöttük. Akkoriban egyikünk sem keresett aktívan partnert, de a dolgok csak úgy összejöttek” – folytatta Davies.

„Csodálatos volt, hogy milyen jól kijöttünk egymással rögtön és mennyire természetes volt, először mindketten azt hittük, hogy ez csak egy »felzárkózó beszélgetés« volt, de ma már tudjuk, hogy ez volt az első randink” – emlékezett vissza Booth.

„A haverjaim izgatottak voltak, amikor értesültek a hírről – hiszen tudták, hogy Helen milyen kedves ember” – mesélte a párkapcsolatuk fogadtatásáról Davies. De Booth ismerősei is nagy lelkesedéssel fogadták, amikor összejöttek. „Scott kapcsolatban maradt néhány kollégámmal, akik akkor is tanították, amikor edzőnek tanult, és nagyon örültek nekünk” – mondta a nő.

Davies két év randizás után döntött úgy, hogy megkéri Booth kezét, ám a nyolc év korkülönbséggel rendelkező pár kapcsolata már most rengeteg rendhagyó eseménnyel szolgált számukra. Például amikor Davies bemutatta a baráti társaságának az újdonsült barátnőjét, akkor eleinte többen is – azok, akik vele együtt jártak a Barclay Academyre – a „Jó napot, tanárnő!” köszöntéssel fogadták.

És van köztük olyan is, aki erről az évtizedes berögződésről azóta sem tudott leszokni.

De nemcsak Davies barátai számára volt furcsa a helyzet, hanem a szüleinek is az lehetett az egész, hiszen a fiuk először el sem merte nekik mondani, hogy a barátnője régen a tanára volt.

Szóval először hagytam, hogy a szüleim megismerkedjenek vele anélkül, hogy bármit is említettem volna, aztán utána bedobtam, hogy »Ó, egyébként ő tanított engem!«

Szerencsére a családi dinamika harmonikusnak bizonyult, és Davies szülei is áldásukat adták a kapcsolatukra.

A jövő évre kitűzött esküvővel és a babatervekkel kapcsolatban Helen izgatottságának adott hangot: „Alig várom, hogy jövőre összeházasodjunk, közös gyerekünk legyen és továbbra is olyan boldogok legyünk együtt”.

A pár jelenleg a bedfordshire-i Sheffordban él a közös otthonukban, és az eljegyzésük óta még szorosabbá vált az összetartozásuk. A találkozásuk egyedisége ellenére pedig nagyon várják, hogy összeházasodhassanak, családot alapíthassanak és boldog életet építhessenek maguknak, közösen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik