Szórakozás

„Miatta megtört a jég” – Vastag Tamás azt mondja, Gesztesi Károly emlékének is szerepe volt abban, hogy végül visszatért a színházba

TV2
TV2
Évekig nem játszott színpadon színészként, döntésének pedig nyomós oka volt.

Vastag Tamás a pandémia után döntött úgy, hogy félreteszi színházi munkáit, tartott ugyanis attól, hogy ezen hivatásával túl sokat vesz el abból az időből, amit a gyerekeivel tölthetne.

Kezdtem nem jól érezni magam, szerettem volna sokkal többet lenni a gyerekeimmel, márpedig amikor az ember elvállal egy darabot, főleg vidéken, hetekre gyakorlatilag odaköltözik, a gyerekeit szinte csak aludni látja. Próbáltam mások kárán is tanulni, ugyanis több nagy színésszel készült olyan interjút olvastam, amelyben visszatérő elem volt a megbánás, hogy alig látták felnőni a gyermekeiket a sok munka miatt

osztotta meg a Blikkel az énekes.

A színházakban mindig egy egész évaddal előre terveznek, míg a koncertfelkérések pár hónappal korábban érkeznek, így már be volt telve a naptáram a színházi feladatokkal, mire énekesként megkerestek. Az évi 365 napból 350-360 napot munkával töltöttem, nem voltam nyaralni az elmúlt több mint egy évtizedben, de szabadnapom sem volt sok. Végül a pandémia után döntöttem el, hogy új darabot nem vállalok, hanem koncertezek majd, amiatt nem kell hetekre vidékre költözni.

Noha döntéséhez évek óta tartja magát, egyetlen darabra végül – hosszas tárgyalást követően – igent mondott a közelmúltban, amikor megkeresték.

A Bánfalvy Stúdió A miniszter félrelép című előadásában játszom a minisztert, amely szerepet Gesztesi Károly után vettem át. Abban, hogy igent mondtam, nagy szerepet játszott, hogy rendkívül jó barátok voltunk. Miatta megtört a jég.

A beszélgetés alkalmával az énekes azt is elárulta, hogy reméli, a fiai a lehető legkevesebb tulajdonságot öröklik majd tőle.

A nagyobbik fiam nagyon szereti a focit, a sportot, ezt biztosan nem tőlem örökölte, de a racionális, tudásra vágyó részemet mind a kettőben felfedezem, mindketten maguktól tanultak meg például írni, olvasni. Ebből van is probléma, a kisebbik ugyanis fordítva ír, végiggondolja a mondatot, majd az utolsó betűtől visszafelé kezdi leírni. Nehéz dolga lesz neki és a tanároknak is. Őszintén szólva annak örülnék a legjobban, ha minél kevesebb tulajdonságot örökölnének tőlem, illetve minél többet az édesanyjuktól

– mondta a lapnak.

Vastag Tamás egyébként nemrég a Szerencsekerék adásfelvételére is A miniszter félrelép egyik próbája után futott be. Öltözéke miatt ekkor Kasza Tibi azt mondta neki, úgy fest, mint egy párttitkár.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik