Szórakozás

32 orvos javaslata ellenére sem vállalta a kemoterápiát a mellrákos szupermodell

Sam Tabone / WireImage / Getty Images
Sam Tabone / WireImage / Getty Images
Elle Macphersont hét éve diagnosztizálták a betegséggel, de csak most beszélt róla.

Elle Macphersont annak idején csak úgy hívták, „A test”, bámulatos alakja miatt. Az ausztrál fotómodell ma már 60 éves, és a napokban azzal került a címlapokra, hogy elárulta:

hét évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak nála, de már gyógyulófélben van.

Minderről hamarosan megjelenő memoárjában bővebben is ír a modell, írja a New York Post.

Macpherson elutasította a kemoterápiás kezelést, annak ellenére, hogy 32 orvos erősen ajánlotta neki azt. A modell holisztikusan állt a diagnózishoz, amit szerettei nem fogadtak túl jól.

Sokkoló volt, váratlan, zavaros, sok szempontból ijesztő, és ez tényleg lehetőséget adott arra, hogy mélyre ássak a bensőmben és megtaláljam a számomra megfelelő megoldást

mondta Macpherson egy magazinnak.

Orvosa masztektómiát, sugárkezelést, kemoterápiát, hormonterápiát és mellrekonstrukciós műtétet javasolt neki, ő azonban nem volt hajlandó kemoterápiának alávetni magát. Helyette „intuitív, szívvezérelt, holisztikus megközelítést” akart kipróbálni.

A modell kifejtette, hogy az orvosok tanácsaival szembeszállni „csodálatos gyakorlati lehetőség volt abban, hogyan legyek hű önmagamhoz, hogyan bízzak magamban, a testem természetében és az általam választott útban”.

Nemet mondani a megszokott orvosi megoldásokra volt a legnehezebb dolog, amit valaha is tettem az életemben. De nemet mondani a saját belső érzéseimre még nehezebb lett volna

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a kemoterápia és a műtét „túl extrémnek” hangzott számára.

Mint mondta, „az emberek őrültnek tartották”, a fiait is megosztotta a dolog, de szerinte az általa választott kezelés lehetővé tette, hogy foglalkozzon „a mellrákkal kapcsolatos érzelmi és fizikai tényezőkkel egyaránt”.

Macpherson, elmondása szerint, jelenleg tünetmentes és remisszióban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik