Szórakozás

Szentesi Éva újabb műtéten van túl: „Az operáció most csak három és fél órás volt”

rtl
rtl
Ám azt nem tudja, honnan képes még erőt gyűjteni.

Néhány héttel ezelőtt kezdődött meg Szentesi Éva kezelése, aki harmadjára küzd meg a rákkal. Az író nemrég ismét a kórházból posztolt, bejegyzéséből pedig kiderült, hogy újabb műtét vár rá.

A kardosmargit.hu oldalra feltöltött, új írásából kiderült, hogy túl van a műtéten.

Az operáció most csak három és fél órás volt. Kiszedték a tályogot, a főorvos vágott a vastagbél egy szakaszából, ahol három megnagyobbodott nyirokcsomót talált. Sztóma. Ezúttal a másik oldalon, a vastagbelemnél. Azt mondják, visszahelyezik, ha végigcsináltam a kemót. Végigsírom a műtét másnapját. Nem tudom, hol van még tartalékom, miből fogok erőt meríteni.

Szentesi azt írja, utoljára csütörtökön evett, de az éhség és a szomj most mellékes.

„Vasárnap reggel bejön Magdika, a sztómaápoló, aki korábban is rengeteget segített. Megmutatja, hogyan kell kezelni az új sztómámat, ezúttal nem zokogok, csak rezignáltan bámulom a kitüremkedést a hasamon, jóformán farkasszemet nézek vele. Majd meglátogat apám és a gyerekkori barátnőm, akiknek a karjaiban zokogok. Aztán bejön Eszter barátnőm, hoz egy királylánymacskás lufit, azt mondja, ez olyan, mint én vagyok. Eszter felvidít csupán annyival, hogy leül mellém. A legbölcsebb embernek látom az egész világon.”

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik