Szórakozás

Majka: Sosem voltam sem fideszes, sem ellenzéki, és valószínűleg nem is nagyon leszek

RTL
RTL
„Ha leszek valami, akkor mindig kritikus leszek.”

Majkától nem áll távol a sarkos véleménynyilvánítás, nemrég a Strand Fesztiválon például a leszakadó társadalmi rétegekről beszélt, de  Azahriah-val is összeszólalkozott a nyár folyamán. A Blikk megkérdezte a rappert, szerinte egy közismert személynél belefér-e, hogy állást foglaljon politikai vagy közéleti témákban.

Ezekről a témákról csakis sarkos véleményem van. Egy viccnek tartom, hogy Magyarországon az elmúlt húsz évben kiépült egy olyan politikai, közéleti hangulat, hogy csak akkor tudsz pártatlan maradni, ha nem szólsz hozzá semmihez. Szerintem ez a legbetegebb hozzáállás a politikához egy kívülálló részéről. Ezzel azt érik el, hogy az emberek oldalt választanak akár önkénytelenül is, és elkezdenek valahova tartozni, ahova nem is feltétlenül szeretnének. Én nem vagyok ilyen. Engem pont nem érdekel, hogy az egyik oldal vagy a másik oldal mit szeretne, ha az egyik oldal jó dolgokat csinál, akkor én azt éljenzem, ha a másik oldal rossz dolgokat csinál, akkor azt pfujolom és pont fordítva is

– mondta el Majka, aki szerint az embereknek fura az ő hozzáállása, és általában vegyes fogadtatásban részesülnek a megnyilvánulásai.

Amikor kiteszek bármilyen kommentet, vagy mint mondjuk pont a napokban, hogy a Strand Fesztiválon nyilatkoztam arról, hogy Magyarország hova tart, hogy olyan, mint egy dél-amerikai állam gyakorlatilag, akkor elkezdtek özönleni a kommentek, hogy jaj, mit fognak ehhez szólni a fideszes haverjaim. Meg hogy átmentem az RTL-hez és akkor azonnal ellenzéki vagyok? Ilyenkor nem is értem miről beszélünk. Hát sosem voltam sem fideszes, sem ellenzéki, és valószínűleg nem is nagyon leszek. Sőt! Ha leszek valami, akkor mindig kritikus leszek, hiszen a rap, a hiphop a társadalmi problémákat feszegető zene, és ezzel kötöttem házasságot ezelőtt harmincöt évvel, amikor először meghallottam. Mindegy, hogy Orbán Viktor vagy Magyar Péter a miniszterelnök, mindegy, ki van hatalmon, én mindig neki fogom elmondani a problémáimat és mindig kritikusan. Én mindig azt mondom, amit én gondolok jónak.

A rapper azt mondta, nem fordulhat elő olyan helyzet, amikor inkább csendben marad, „egyszerűen csak vagy nem éri el az ingerküszöbömet, vagy nem érek rá, vagy nem tudok róla”.

Kapcsolódó
Majka kifakadt: „Vicc, hogy olyan irányba halad az ország, hogy olyanok leszünk, mint Mexikó"
A rapper szerint nem azért esett vissza a fesztiválok forgalma, mert az emberek unják őket, hanem mert egyre kevesebben engedhetik meg maguknak ezt a fajta szórakozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik