Szórakozás

Ezt az öt kutyafajtát nem ajánlja az állatorvos

Leginkább egészségügyi okokból.

Az állatorvos Amir Anwary a TikTok-oldalán értekezett arról, mely az az öt kutyafajta, amit nem ajánl, vagy legalábbis előtte kétszer gondolja át a potenciális gazdi, hogy magához fogad egy ilyen kutyát.

Elsőként a tacskókat említi, mert hajlamosak a hátmegbetegedésekre. Minden negyedik szenved a degeneratív porckoronbetegségben, amely miatt könnyen fájhat a hátuk, extrém esetben még le is bénulhatnak a hátsó lábaik. Műtéttel orvosolható a betegség, de mind érzelmileg, mind pénzügyileg költséges – véli Anwary.

Másodikként a labradorokat említi az állatorvos, azért, mert „nagyon kajaközpontúak”, „hajlamosak a túlsúlyra”.

A harmadik a shar pei, mert bár nagyon cukik a sok bőrredőjükkel, azok között dermantilis, gyulladásos fertőzés alakulhat ki. Illetve a szemükre is rálóghat, ami a látásukat gátolhatja.

Következőnek a belga juhászkutyát említi, mivel

túl okosak, túl sok mentális ösztönzést, és túl sok elfoglaltságot igényelnek.

Anwary azt mondja, neki azért nem lenne való egy ilyen kutya, mert nem lenne annyi ideje, hogy boldog és kielégült legyen, ha viszont nem az, akkor rombol.

Végül a francia bulldogot hozza fel, mert az

allergiás a Föld nevű bolygóra.

Ha éppen nem allergiától szenvednek, akkor hát- vagy légzési problémától– mondja az állatorvos.

„Nem vennék francia bulldogot, mert egyáltalán nem biztos, hogy egészséges kutya lesz. Nagyon is lehetséges, hogy az egész életén át a krónikus betegségei miatt kell kezeltetni” – meséli Anwary.

Egy kommentelő a videóra reagálva csak annyit jegyzett meg: „Négy tacskóm, két shar pei-em és egy labradorom van”.

@amirthevet 5 Dog breeds that I would not own as a veterinarian #greenscreen #dogbreeds #frenchbulldog #frenchie #sharpei #belgianmalinois #veterinarian #learning #labrador #labradorretriever #dachshund ♬ original sound - Amir Anwary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik