Szórakozás

Tóth Andi a tisztességes férfiaknak üzent a nők megkínzásáról fantáziáló pornóoldal miatt

TV2
TV2
Szerinte a férfiak sok mindenben tudnának segíteni a nőknek.

A napokban került nyilvánosságra az a pornóoldal, melyen ártatlan nőkről közterületen készített fotók voltak fent, amik alatt a felhasználók a képeken szereplő nők megkínzásáról és a megöléséről beszélgettek. A Motherless nevű oldalra feltöltött képek azóta már nem elérhetőek, a felhasználó törölte őket.

Az ügyre Tóth Andi Instagram-történetében reagált. Megosztotta az RTL Híradó vonatkozó riportját, amiben az egyik áldozat elmondja: az oldal azt hirdeti, hogy a képeken látható nők „levadászhatóak”.

Minden hasonló megszólalásomnál görcsölve vigyáznom kell, hogy még VÉLETLENÜL se általánosítsak, hogy persze, nem minden férfi ilyen! Nehogy megsértsük bárki lelkivilágát. Kérdem én: mi van a nők lelki világával? Mi van azzal, hogy lassan az utcára nem merik kitenni a lábukat, mert ilyen beteg világot élünk? Mit tesz ezek ellen bárki? Ha szóvá teszed, akkor te vagy a hisztis, a panaszkodós, aki »meg is érdemli az ilyet«, mert egyébként is kint volt a ruhából a válla. Ezek a férfiak cselekedeteiért is a nők a felelősek, mint minden másért. A 4B movement (radikális feminista mozgalom – a szerk.) gyűlölettel teli, a férfiak, meg »csak férfiak«. Hányok

írta az énekesnő, majd egy következő történetben a férfiaknak üzent. „Őszintén hiszem, hogy vannak még tisztességes férfiak a Földön. Hozzájuk szólnék most egy-két szót” – kezdte.

Könyörgöm, NE normalizáljátok, ne hunyjatok szemet, ne söpörjétek szőnyeg alá azokat a megnyilvánulásokat, vagy szóbeli megjegyzéseket, amik egyértelműen arra utalnak, hogy egy beteg elmével van dolgotok. Legyen az egy haver, egy családtag, vagy ismerős. Annyi ilyen jel van… Annyi mindenben tudnátok segíteni! Biztos vagyok benne, hogy rengetegen vagytok, akik láttak már másik férfit kezet emelni egy nőre, szexuális zaklatást végrehajtani egy nőn, követni, beszólogatni, vagy lefotózni, mintha ezzel nem lenne semmi gond. Merjetek ilyenkor megszólalni, segíteni, megakadályozni, mert ez egyre jobban elfajul! Ha érzed a gyomrod mélyén, hogy olyat hallasz, vagy látsz, ami nem helyes, merj kiállni a megérzésedért. Nem »cink« a havert felelősségre vonni. Minden nő nevében kérlek titeket.

„A nők pedig… legyetek óvatosak!” – tette hozzá.

Bányai Judit influenszer képei is fent voltak az oldalon, ő így írt az esetről:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik