Szórakozás

Taylor Swift megszólalt a terrorveszély miatt lefújt bécsi koncertjeiről

Andreas Rentz / TAS24 / Getty Images for TAS Rights Management
Andreas Rentz / TAS24 / Getty Images for TAS Rights Management
Attól tartott, ha korábban beszél a témáról, azzal provokálhatja azokat, akik ártani akarnak a rajongóinak.

Augusztus 8-án, 9-én és 10-én koncertezett volna Taylor Swift Bécsben, a The Eras Tour osztrák fellépéseit viszont terrorveszély miatt lefújták augusztus 7-én. Mint kiderült, egy macedón származású fiatal tervezett terrortámadást az egyik koncert helyszínén az Iszlám Állam nevében. A 19 éves férfi később azzal védekezett, hogy a bomba, amit használni tervezett, „nem is volt jó minőségű”.

Taylor Swift nemrég az Instagram-oldalán írt arról, hogy hivatalosan is lezárult a turnéja európai szakasza. Posztjában kiemelte, hogy a valaha volt legszenvedélyesebb közönségnek játszhatott a térségben, megköszönte továbbá a stábja és előadó kollégái munkáját is. Az énekesnő írásában először szólalt meg a terrorveszély miatt lefújt koncertjeiről is.

Az, hogy a bécsi koncertjeinket törölték, lesújtó volt. A törlés oka újfajta félelemmel és óriási bűntudattal töltött el, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a koncertekre. Ugyanakkor nagyon hálás voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően koncerteket és nem életeket gyászoltunk. Bátorított az a szeretet és egység, amit a rajongókban láttam, akik összefogtak. Úgy döntöttem, hogy minden energiámat arra kell fordítanom, hogy segítsek megvédeni azt a közel félmillió embert, aki eljött a londoni koncertekre. Ennek érdekében a csapatom és én minden nap kéz a kézben dolgoztunk a stadionok személyzetével és a brit hatóságokkal, és szeretném megköszönni nekik mindazt, amit értünk tettek

– fogalmazott Swift, hozzátéve:

Hadd legyek teljesen világos: nem fogok nyilvánosan beszélni valamiről, ha úgy gondolom, hogy ezzel provokálhatom azokat, akik ártani akarnak a koncertjeimre járó rajongóknak. Ilyen esetekben a »hallgatás« valóban önmérsékletet jelent, és azt, hogy megvárjuk a megfelelő időt arra, hogy kifejezzük magunkat. Az én prioritásom az volt, hogy biztonságban befejezzük az európai turnénkat, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Terrorveszély miatt lefújták Taylor Swift bécsi koncertjeit
Csütörtökön, pénteken és szombaton sem lesz fellépés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik