Szórakozás

Gombos Edináék Magyarországra látogattak, ledöbbentek egy balatoni zöldséges árain

De például az itthoni rezsidíjakat megmosolyogtatónak tartják a floridaiakhoz képest.

Nagy-nagy európai körúton vannak túl Gombos Edináék. Az egykori tévés családjával együtt kelt útra Floridából, hogy bejárják Európát, végül Magyarországon eltöltve két hónapot. Két év után voltak ismét az országban, tapasztalataikról Gombos és férje, Alberto egy YouTube-videóban beszéltek.

Ellátogattak a Balatonra, ám előre figyelmeztette őket a család és a barátok, hogy nagy lesz a drágaság, vigyázzanak, mert úton-útfélen le akarják majd húzni őket.

Van egy hely, ahol szoktam lángost enni: 3 lángos meg egy ice tea volt 5000 forint, nem gondoltam annyira brutálnak. Nagy lángosok

– kezdte Alberto.

Nem ez volt, amin fennakadtunk: amikor a Balaton déli oldalán voltunk, megálltunk egy zöldségesnél, ami csak néhány dolgot árult. Egy fürt szőlő volt 2000 forint, öt szem barack 5000 valamennyi… pár szám gyümölcsért fizettünk 7 ezer forintot, sokkoló volt. Nem mi voltunk az egyetlen hülyék, mások is vásároltak. Húzós volt. Az átlag magyar fizetésekhez próbáltam a fejemben igazítani mindent. Megértjük, hogy néhányan ki vannak akadva élelmiszerárakra. Előtte végigmentünk Svájcon, Luxemburgon, és ott nem volt ez az érzésünk

– vette át a szót Gombos Edina.

Az amerikai és magyar megélhetésről úgy beszéltek:

Érzékeltük, hogy nagyon sokan jólétben élnek itthon, nyaraló, utazás, szép családi ház és autó… viszont nagyon nagy a szakadék. Mintha a középréteg csúszott volna el lefelé. Nálunk a másik véglet van: azt látjuk, ha valakinek nincs is pénze, költ, szórja a pénzt, nincs takarékoskodás, mértékletesség. Ez nem jelenti azt, hogy jobban élnek, hanem csak kevésbé görcsösen figyelnek a pénzre. (…) Mi érzékeltük, hogy nagyon sok rossz dolog van Magyarországon, de mindenhol van. Amit ti rossznak érzékeltek, lehet, nem is annyira rossz.

Alberto elmondta, a magyar rezsiösszegeket megmosolyogta a floridai számlákhoz képest, ugyanis az autóbiztosításért például egy hónapra fizet annyit, mint apósa Magyarországon egy év alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik