Szórakozás

Harry herceg elmondta, szerinte mi a fő oka annak, hogy viszály alakult ki a királyi családon belül

Chris Jackson / Getty Images
Chris Jackson / Getty Images
A herceg egy dokumentumfilmben beszél erről.

Harry herceg is megszólal egy csütörtökön bemutatásra kerülő dokumentumfilmben, ami a bulvárperekről szól. Egy nappal a premier előtt közzétettek egy részletet a sussexi herceggel készült interjúból, írja a People. Mint ismert, III. Károly másodszülött fia jelenleg is perben áll egy lapkiadóval, amit jogellenes információgyűjtéssel, a többi között például telefonhekkeléssel vádol. Vele ellentétben bátyja, a trónörökös Vilmos herceg tavaly titokban egyezett meg ugyanazzal a kiadóval lehallgatott telefonhívásai ügyében.

Harryt a dokumentumfilmben arról kérdezték, szerinte a bulvársajtó ellen folytatott elszánt harca mekkora szerepet játszott abban, hogy megromlott a viszonya családja többi tagjával.

Azt hiszem, minden bizonnyal központi szerepet játszik benne. Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert bármit mondok a családomról, arra a sajtó gyalázkodások özönével reagál. Én világossá tettem, hogy meg kell ezt lépni. Jó lenne, ha családként lépnénk meg. Hiszem, hogy – ismétlem – a közszolgálat szempontjából, közszereplőként ezeket a dolgokat a közjó érdekében meg kell tennünk. De nekem megvannak a saját indokaim is rá

– fogalmazott a herceg.

Amikor a királyi család azon döntéséről kérdezték, hogy nem szólalnak meg nyilvánosan az ügyben, Harry azt mondta:

Azt hiszem, minden, ami történt, megmutatta az embereknek, hogy mi az igazság az ügyben. Számomra a küldetés folytatódik. De részben ez okozott szakadást közöttünk.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020-ban mondtak le arról, hogy a királyi család dolgozó tagjai legyenek, majd Amerikába költöztek. Nem sokkal később bejelentették, hogy semmilyen módon nem kívánnak kapcsolatba kerülni négy brit bulvárlappal, a Sunnal, a Daily Maillel, a Mirrorral és az Express-szel, mert állításuk szerint ezek a lapok sokak életét tönkretették.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik